• Zápis detí do materskej školy

          • Oznamujeme rodičom, že žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy na školský rok 2024/2025 si môžete stiahnuť  ziadost_o_prijatie_do_MS(5).doc  alebo vyzdvihnúť osobne v materskej škole.

            Priebeh zápisu:

            Zákonný zástupca predloží riaditeľovi písomnú žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy podpísanú oboma zákonnými zástupcami spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            K overeniu údajov je potrebné poskytnúť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz jedného zákonného zástupcu, v prípade prechodného bydliska potvrdenie o prechodnom pobyte.

            Prevzatie žiadostí a overenie údajov zabezpečia  pedagogickí zamestnanci materskej školy.

            Termín odovzdávania žiadostí:       7. mája 2024      v čase od    od 9,00 – 10,00 hod.

            ale aj v termíne dohodnutom s riaditeľkou ZŠsMŠ.

            Kritéria prijímania detí do materskej školy:

            1. deti, pre  ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a dovŕšia päť rokov   do 31. augusta daného roka v zmysle zákona,

            2. deti pokračujúce v plnení povinného predprimárneho vzdelávania,

            3. deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t.j. deti ktoré dovŕšia 4 roky do 31.augusta príslušného kalendárneho roka.

            4. deti od troch rokov veku

            5. deti mladšie ako tri roky môžu byť prijaté v prípade voľnej kapacity MŠ,

            6. deti so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami sa prijímajú v prípade, že môže škola vytvoriť vhodné personálne, materiálne a priestorové podmienky. Zákonný zástupca je povinný predložiť riaditeľovi potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od odborných lekárov – špecialistov a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            cest.vyhlasenie_zakonn.zast..docx

            Inf.suhlas_rod.s_pokrac.predpr.vzdel..docx

            pis.vyhl.k_podaniam.docx

            suhlas_vseo.lekara_s_pokracovanim_pov.predpri.vzd.docx

          • VIKTOR - hudobno-zábavný program "PESNIČKA JE LIEK"

          • Stredu 10.4.  k nám opäť zavítal náš veľký kamarát Viktor.  Starší žiaci ho  dobre poznajú, rovnako ako jeho pekné pesničky. Na hodinách HUV sme sa niekoľko z nich naučili. Spievajú sa aj v MŠ, preto sme nemali problém spievať ich spolu s ním, nevynímajúc aj  našich kamarátov škôlkarov. Ako nám prezradil, veľmi príjemne ho to prekvapilo a aj potešilo, že sme ho po roku opäť pozvali.

            Ďakujeme za pekný koncert - spevák Viktor!

          • Dopravná výchova v MŠ

          • Deti sa v rámci dopravnej výchový  oboznámili s dopravnými značkami,správne a bezpečne prechádzali cez cestu, reagovali na semafór, oboznámili sa s piesňou " Na ceste" od M. Jaroša. Rozvíjali slovnú zásobu pri tvorení hádaniek. Triedili dopravné značky podľa geometrických tvarov.Jazdou na bicykli a odrážadle dbali na bezpečnosť, rozvíjali obratnosť, zastavili na dohovorený signál. Pokračovali sme témou ,,Dopravné prostriedky", v ktorej sme sa oboznamovali s rôznymi druhmi dopravy. Hrali sme sa na cestovanie vlakom, autobusom...Zostrojili niektoré dopravné prostriedky. Nechýbali ani veselé pesničky o nich.Týždeň sme ukončili jazdou na bicykli a odrážadle na dopravnom ihrisku. Bolo supeeeer...

          • Zápis do 1. ročníka

          • Jedným z významných období v živote dieťaťa je nástup do školy. Pre dieťa je to prechod z obdobia „hier“ do obdobia „povinností“.

            Tento rok sme na oficiálnom zápise v dňoch 8.-9.4. 2024  privítali  len málo detí, o to viac sa na ne budeme tešiť v novom školskom roku. Zapísať sa však môžu prísť aj ďalšie deti, ktorých rodičia prejavia záujem o našu školu. Radi ich privítame.

          • Činnosť ŠKD v marci

          • Celý mesiac marec sme sa venovali knihe 📖 . Boli sme úspešní autori, spisovatelia👩🏻‍🎓 👨🏻‍🎓 , recitátori  👩🏻‍🏫 🧑🏻‍🏫 . Vyrobili sme si mesto z príbehu 🏠 🏘️ , knihu 📋 , záložky🧧 . Oslávili sme svetový deň vody 🚰 s malými kvapkami 💧 . Neskôr sme sa venovali Veľkej noci 🌷 a jej tradíciám🐣 . Vyrobili sme si zajačika🐇 , vymaľovali vajíčka🥚 , nasadili zelenú trávičku🌱 . Sviatky sme ukončili veľkonočnými súťažami🏃🏻‍♀️ 🏃🏻‍♂️ . Dievčatá 💃 schovávali pre chlapcov 🕺🏻 vajíčka, utekali s nimi pred kúpačmi. Chlapci polievali dievčatá

            suchou vodou a dievčatá sa snažili uhýbať. A už sa teším na Apríl a mojich šikovníčkov, ako sa budú tešiť

            mojim novým nápadom.

          • Deň vody

          • V  tomto roku pripadol Svetový deň vody na piatok, 22. marca 2024. Prvý Svetový deň vody sa uskutočnil 22.3.1993 a odvtedy je jeho cieľom neustále pripomínanie dôležitosti a významu vody a motivovanie ľudí k jej ochrane a šetreniu. Voda je najrozšírenejšou a najdôležitejšou látkou na svete, bez ktorej by život na Zemi nebol možný. 

            Témou Svetového dňa vody 2024 ktorý si už takmer tri desaťročia pripomíname 22. marca, je „VODA PRE MIER.“. Cieľom je zamerať pozornosť na zásadnú úlohu, ktorú voda zohráva v stabilite a prosperite sveta. Obmedzený alebo žiadny prístup k vode, ako aj jej znečistenie môže stupňovať napätie medzi krajinami a stať sa tak spúšťačom konfliktov vo svete.

            Aj na našej škole sme si v jednotlivých triedach pripomenuli tento deň aktivitami, ktoré sa žiakom páčili a zanechali v nich odkaz: 

            • Nezabudnite šetriť vodu doma, v škole, v práci.
            • Nenechávajte ju dlho tiecť.
            • Ak vám zostane v pohári voda, ktorú ste nestihli vypiť, polejte ňou kvety.
          • Literárna súťaž 3.-4. roč.

          • Tohtoročného školského kola literárnej súťaže sa zúčastnili žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Vytvorili si tri zmiešané  družstvá, ktoré si zmerali sily v úlohách znázornených na interaktívnej tabuli.