• Súťaž mladých záchranárov

          • Dňa 2.5.2024 sa žiaci našej školy pod vedením Mgr. Schnellyovej zúčastnili na súťaži Slovenského Červeného kríža s názvom Súťaž mladých záchranárov pre 1. stupeň ZŠ. 

            Na jednotlivých stanovištiach predviedli svoje vedomosti a zručnosti, ktoré od nich porota požadovala. Keďže sa na túto súťaž s p. učiteľkou pripravovali, dobre sa im darilo a z 13 družstiev skončili na peknom štvrtom mieste. 

            Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Stavanie mája

          •                           V máji - vie to mladá cháska v celom svete kvitne láska.

            Májové slávnosti sú plné tradičných zvykov. Máj je obdobie lásky a zrodu nového života.

            * Ak prvý májový týždeň pršalo, dážď bol predzvesťou bohatej úrody.

            * Prvomájovú rosu považovali na celom Slovensku za účinný liek a za preventívny prostriedok proti bolestiam  (ľudia si ňou umývali oči, natierali lišaje a pod.). Na strednom Slovensku sa dievčatá postavili na dážď a tri razy odriekali :                  Dážď, dážď, májový dážď, budú mi od teba vlasy rásť.

            * Májová zeleň, ako magický prostriedok, vyjadrovala želanie gazdov týkajúce se sily a dobrého rastu rastlinstva. Zvyky, pri ktorých mali rozhodujúcu úlohu rastliny, nazývali "májenie".

            Stavanie mája prebieha tradične 30.apríla, no my sme si ho v škole postavili už utorok. Najprv sme ho vyzdobili, zaspievali májové pesničky a umiestnili na tradičnom mieste.

          • Deň Zeme

          • Aj v tomto roku si naši žiaci pripomenuli Deň Zeme. Stačí len otvoriť oči, porozhliadať sa okolo seba a všímať si prostredie, ktoré dokáže ovplyvniť človek svojou činnosťou. 

            ​​​​​​​V tomto roku sme sa zamerali na vyzbieranie odpadkov na uliciach SNP a Lipovej a tiež v okolí našich škôl.

            ​​​​​​​​​​​​​​Prispeli sme tak aspoň malou troškou ku skrášleniu našej dediny.