• Turnaj vo vybíjanej

          • Jarné prázdniny skončili, ale prvý deň v škole bol ešte prázdninovo športový. Spríjemnili sme si ho  turnajom družstiev vo vybíjanej. Je to obľúbená loptová hra, predovšetkým u mladších žiakov.  Nešlo nám o výhru, ale o radosť z hry samotnej. Spoločne sme sa zabavili, vybláznili, čo v nás zanechalo krásny pocit z pohybu.

          • Karneval

          • Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím karnevalov. A takýto fašiangový karneval nechýbal ani v našej škole. Konal sa 31.januára 2024 . Žiaci si v tento deň prevzali polročné vysvedčenie a potom už pripravovali spolu so svojimi učiteľmi sladké dobroty na karneval. 

            Žiaci sa vo svojich maskách predviedli v školskom klube, prestavili sa, zatancovali  a počas toho sa navzájom sledovali, aby si vedeli vybrať masku, ktorá sa im najviac páči.  Porotou teda boli samotní žiaci. Najviac sa však všetci tešili na sprievodné súťaže. Všetci sa perfektne zabavili, vytancovali aj vyskákali.V takejto atmosfére sa niesol celý karneval, zabávali sa všetci. Už teraz sa tešíme, že sa takto spoločne stretneme aj o rok.

          • Radovánky na ľade

          • Dnes sme sa po dlhom čase spoločne vybrali na jedno z množstva prírodných klzísk v našom chotári. Prekonali sme dlhú trasu, prírodné prekážky, desiatky pádov a zaznamenali aj dve zlomené hokejky. Napriek tomu - bolo výborne .

          • Vianočná besiedka v ZŠ

          •          Záver tohto kalendárneho roka sme strávili spoločným posedením na Vianočnej besiedke. Posedenie sme si spríjemnili pekným programom a spoločnými vianočnými zvykmi. Privítali sme medzi sebou aj pani starostku.  Každý z nás potom dostal pripravený vianočný balíček, ktorý každého potešil.

          • ADVENT

          • Vianoce sú obdobím, na ktoré netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia a pohody. Vianoce to nie sú len darčeky a krásne prestretý stôl, to je predovšetkým láska, porozumenie, pokoj a šťastie. Vianočný čas má svoje magické čaro a krásu. Počas neho sme akísi krajší, lepší, túžime po tom, aby nás mal niekto rád, aby nám porozumel a viac ako inokedy sa snažíme rozdávať chvíle zo svojho života, svoje priateľstvo, pocit spolupatričnosti, rozdávať svoju lásku.

            Atmosféru najkrajších sviatkov v roku umocňuje nielen vôňa vianočného pečiva, či kapor vo vani, ale aj pekná výzdoba. Žiaci v škole počas celého adventu v rámci vyučovacích hodín či ŠKD vyrábali krásne vianočné ozdoby, ktorými vyzdobili nielen stromček a svoje triedy a chodbu. Svojou tvorivosťou, fantáziou a šikovnosťou vytvorili na našej škole príjemnú vianočnú atmosféru, ktorú umocnili ešte malí koledníci svojimi vinšami a koledami. Krásne vianočné sviatky bohaté na lásku, porozumenie a milé prekvapenia zo srdca prajú žiaci ZŠ.

          • Mikuláš v MŠ

          • Čas sa s časom stretol a presunul nás do obdobia najkrajších sviatkov v roku.

            Dňa 6.12.2023 sme netrpezlivo očakávali príchod Mikuláša a samozrejmä sme sa na túto udalosť poriadne pripravili. Deti privítali Mikuláša básňou a krásnym programom, ktorý pokračoval piesňami a tancom.  

            Domov si okrem balíčkov od Mikuláša ktoré priviezol vo veľkom košíku odniesli krásny zážitok. Pre nás bolo krásne vidieť rozžiarené detské očká. Spoločným fotografovaním sa deti rozlúčili s Mikulášom a poďakovali sa za darčeky.

          • Rozhodnutie

          • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU

            Ulica SNP 446/178,  076 03 Hraň

            č. rozhodnutia: 1/2023

             

                  Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Ul. SNP 446/178, Hraň,  

            po dohovore so zriaďovateľom školy, starostkou obce Hraň, Ing. Helenou Zuskáčovou a  oznámení na

            Regionálnom úrad verejného zdravotníctva v Trebišove vydáva

             

             

            ROZHODNUTIE RIADITEĽKY ŠKOLY

             

            o zatvorení prevádzky v materskej škole

             

            Materská škola  bude uzavretá od 5.12.2023 do 8.12.2023 vrátane z dôvodu zvýšeného výskytu respiračného ochorenia.

            Prevádzka zariadenia sa otvorí pondelok 11.12.2023.

             

          • Deň jablka

          •         

                    Jablko. Sladké, voňavé, šťavnaté.... Jablko je jedno z najzdravších druhov ovocia. Patrí medzi prvé ovocie, z ktorého mamičky strúhajú kašičku malým detičkám. Už malé dieťa vie, že jablko skvelo chutí a cíti, že je zdravé.  Vie tiež, že je guľaté, červené, žlté alebo zelené.

            Vieš ale o ňom naozaj všetko?

            Každý šťavnatý kúsok jablka zásobuje telo energiou, spoľahlivo uhasí smäd vďaka obsahu ovocných kyselín a dobre zasýti. Veľmi veľa výživných látok sa nachádza aj v šupke, preto by sa pri konzumácii jablko nemalo šúpať.  Jablká si môžeme dopriať v rôznej podobe.

            Najlepšie chutia priamo zo stromu, ale môžeme si ich aj nasušiť do zásoby a odložiť si tak cenné vitamíny na zimu. Nič nepokazíme, ak ich využijeme pri príprave koláčov a iných sladkostí. Jablká obsahujú množstvo vitamínov, ktoré nám pomáhajú udržať sa fit, pomáhajú predchádzať chorobám a priaznivo pôsobia na náš organizmus.

            Preto sa držme hesla:“ Čím viac jabĺk, tým menej chrôb!“

          • Deň mlieka

          • Dňa 27. 9. 2023 sme si pripomenuli svetový deň mlieka v školách, ktorý je medzinárodnou každoročnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000 Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo.

          • Týždeň jesenných plodov

          •          Príchod jesene so sebou prináša aj veľa plodov, ktoré sa snažíme pozbierať a uložiť na zimu.  Z niektorých dokážu šikovné ľudské ruky vytvoriť pekné výrobky, priam umelecké diela.

               Výstavka jesenných plodov bola bohatá  hlavne na tekvicové výrobky, ale bola veľmi pekná.    Škoda, že výrobky nevydržia dlhšie a musíme sa s nimi rozlúčiť.

          • Týždeň zdraveho ovocia zo záhrad

          • Počas teplého septembra k nám prišlo obrovské množstvo kamarátov. Každý deň na nás čakali pekne umytí, zoradení na veľkých táckach. Boli bojovne naladení a že vraj keď ich zjeme, pomôžu nám zbaviť nás chorôb a budeme zdraví... Tak sme to skúšali a veru nám aj chutilo!